Privat pasningsordning - Hvad er det?

Privat pasningsordning er det som tidligere hed privat dagpleje. Pr. 1 januar 2019 blev det besluttet, at kun kommunale dagplejere måtte bruge betegnelsen "dagpleje" og private skulle hedde "privat pasningsordning"- Det er dog kun navnet, der er ændret.

 

Hvem er jeg?

Mit navn er Trine Veisberg Kragelund. Jeg er 39år og er oprindeligt uddannet salgsassistent. Jeg har arbejdet meget med børn da jeg var yngre, og havde et ønske om at gøre dette igen. I 2013 startede jeg det, der dengang hed privat dagpleje. Vi boede i Frederiksdalparken i Christiansfeld og dagplejen hed "Trines krudtugler". Vi havde gennem de sidste par år et stort ønske om noget mere plads, især ude, og det må man sige vi har fået nu.

 

Vores hverdag på Rytterdal


Når I afleverer jeres barn om morgenen, starter vi stille og rolig ud med lidt morgenmad (hvis ikke i spiser hjemmefra) Herefter leger/hygger vi i vores legeværelse, som udelukkende er indrettet til børnene. Når alle er mødt ind vil vi typisk tage udetøjet på og enten gå en tur, lege i den 80 m2 store flisebelagte gårdsplads, hvor vi rigtigt kan køre på scootere og løbecykler eller lege omme i den 200 m2 store indhegnede have, hvor der er sandkasse, legehus, kaniner, marsvin, høns og meget, meget mere. Eller også tager vi på tur til stranden, i skoven eller i legestue med andre børnepassere. 

Herefter er det tid til frokost. Vi får varm mad 1-2 dage i ugen ellers får vi rugbrød og frugt.

Efter frokosten er det tid til middagslur.

Når alle er vågnet, tager vi lidt frugt eller bolle og så går vi som regel udenfor igen, med mindre vejret er helt forfærdeligt, så hygger vi indenfor.

 

Hvad hvis jeg er syg?

Hos en privat børnepasser har man ikke mulighed for gæstedagpleje. Dog er det muligt at Lars kan passe børnene. Lars har 260 fridage om året, da han arbejder døgnvagt, og børnene er derfor vant til ham og rigtig glade for ham. Lars er godkendt som vikar hos Kolding kommune og passer børnene, hvis jeg skulle blive syg, såfremt han selv har fri. Ellers kan det være en fordel, hvis man kan tage hjemmearbejdsdage eller har bedsteforældre som kan træde til.

Udover at hjælpe til ved sygdom, hjælper Lars også når vi skal på tur til stranden eller i skoven, så vi stort set altid er 2 voksne, når vi er på tur. Lars passer også af og til børnene i kortere perioder på 1-2 timer, hvis jeg eksempelvis skal til tandlæge el.lign.'

 

Ferie/lukkedage

Der er lukket på alle hele helligdage, samt 24. og 31. december

Jeg holder årligt 6 ugers ferie. Der er altid ferielukket mellem jul og nytår og som regel 3 uger i skolernes sommerferie. Derudover typisk 1 uge i efteråret og 1 uge i foråret. Ferien meldes ud så tidligt som muligt. Det tilstræbes at melde ferie ud med ca. 6 måneders varsel.